fbpx

Atelier de evaluare a școlarului

”Un profesor sau un părinte bun nu se așază lângă copil cu intenția de a-l ajusta,
a-l corecta, a-l ajuta să fie mai bun. Ci cu intenția de a pune în el confirmarea autodeterminării, a încrederii în propria voce și în propria reușită. Educația e un dar, nu o amendă.”
Oana Moraru

Vă invităm la atelierul de evaluare școlară organizat de Agenția pentru Mentorat Educațional ”Helikon”, prin Oana Moraru, în colaborare cu Re-Mind Center Iași.

Atelierul se adresează școlarilor cu vârsta cuprinsă între 6 si 12 ani și propune trei întâlniri a câte trei ore de activități diverse, interactive și distractive în care vor fi încurajați să se exprime, să găsească soluții pentru situații și probleme variate, să își gestioneze timpul și sarcinile de lucru.

În cea de-a patra întâlnire, părinții beneficiază de o întâlnire individuală, programată cu formator Oana Moraru, în cadrul căreia se expun concluziile și se conturează planul de intervenție educațională pentru fiecare copil în parte.

Oana Moraru este învățătoare și profesor de Limba română cu vechime de 20 de ani în învățământ. Conduce, de 1 an, aceste ateliere în București și în țară și oferă familiilor interesate feed-back personalizat și consiliere privind traseul școlar al copilului.

Re-Mind Center este centru educațional care abordează învățarea prin joc, cu accent pe dezvoltarea motivației și particularizarea intervențiilor educaționale la individ și pune la dispoziție, pe perioada atelierului, spații și personal pentru motivarea și coordonarea elevilor evaluați.

Ca părinți ne dorim ce e mai bun pentru copiii noștri, ne dorim să le cultivăm spiritul de cunoaștere permanentă, ne dorim să descoperim competențele necesare adaptării la viața de zi cu zi, să înțelegem mai bine dorințele copiilor noștri și să depășim obstacolele impuse de societate.
Suntem neliniștiți în legătură cu achizițiile copilului în raport cu programele școlare, colegii, potențialul propriu, provocările societății contemporane, așteptările familiei, iar o evaluare externă, realizată in condiții optime, de către specialiști în domeniu, ar aduce cu obiectivitate în prim plan direcțiile de intervenție prioritare, pentru fiecare școlar în parte.

Scopul acestui atelier este de a descoperi împreună cu formator Oana Moraru soluții concrete pentru dificultățile relației dumneavoastre cu copilul atunci când vine vorba de activitatea școlară, interacțiunile sociale, conectarea cu adulții şi colegii, colaborare, inițiativă.

Vă așteptăm cu drag!

Pentru alte detalii ne puteți contacta:
– pentru aspecte de conținut: [email protected]
– pentru partea organizatorică: [email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *